Війна рф в Україні: путін сказав Сі Цзіньпіну, що ніколи не відмовлявся від переговорів

Війна рф в Україні: путін сказав Сі Цзіньпіну, що ніколи не відмовлявся від переговорів

Укрінформ
Сі Цзіньпін заявив путіну, що Китай дотримуватиметься "об'єктивної та неупередженої позиції" стосовно війни в Україні та обстоюватиме мирне врегулювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа за підсумками відеоконференції очільників Китаю та рф, яка відбулась у п’ятницю.

"Голови двох держав обмінялися думками щодо кризи в Україні. Голова Сі підкреслив, що Китай бере до уваги заяву росії про те, що вона ніколи не відмовлялася від вирішення конфлікту шляхом дипломатичних переговорів, і Китай вітає цю заяву. Шлях мирних переговорів не буде гладким, але... перспектива миру завжди буде існувати", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Сі Цзіньпін повідомив путіну, що "Китай і надалі дотримуватиметься об'єктивної та неупередженої позиції, працюватиме над розбудовою синергії у міжнародній спільноті та гратиме конструктивну роль у мирному врегулюванні кризи в Україні".

Читайте також: ЦРУ: Китай непокоять поразки росії в Україні та ядерна риторика кремля

Як повідомляв Укрінформ, новий посол КНР у Європейському Союзі Фу Конг заявив, що повномасштабне вторгнення рф в Україну поставило Китай "у дуже складне становище", і він не хоче "вибирати між друзями" та закликає до мирного врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-