Співробітника розвідслужби ФРН арештували за підозрою в роботі на росію

Співробітника розвідслужби ФРН арештували за підозрою в роботі на росію

Укрінформ
Працівника Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) арештували за підозрою в передачі росії інформації, яка становить державну таємницю.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

У Федеральній прокуратурі Німеччини заявили, що працівник спецслужби підозрюється в державній зраді.

Уточнюється, що чоловіка затримали 21 грудня, у його квартирі та на робочому місці провели обшуки. Також правоохоронці обшукали помешкання й робоче місце «ще однієї особи» та два офіси BND в Берліні та Пулласі. Згодом слідчий суддя Федеральної судової палати Німеччини видав ордер на арешт фігуранта.

«За словами голови BND Бруно Каля, спецслужба сама виявила ймовірну держзраду та провела масштабне внутрішнє розслідування», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Відні викрили російського шпигуна

Подробиць справи в розвідці не повідомили. Водночас Каль зазначив: «У випадку з росією ми маємо справу з актором, який відрізняється безпринципністю і готовністю до насильства. Кожна розголошена деталь дасть противнику перевагу в намірі завдати шкоди Німеччині».

Очільник BND додав, що успіх розслідування багато в чому залежить від того, аби якнайменше інформації стало надбанням громадськості, допоки прокуратура не завершить слідчі заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-