Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У Польщі 21 грудня вимкнуть святкове освітлення на знак підтримки українців

У Польщі 21 грудня вимкнуть святкове освітлення на знак підтримки українців

Укрінформ
У містах Польщі 21 грудня з 20-ї години (за місцевим часом) планують на годину вимкнути святкове освітлення на знак солідарності з Україною в рамках всесвітньої акції Lights for Ukraine (Світло для України).

Взяти участь в акції на підтримку України, яка проводитиметься в найкоротший день року у польських містах та селах, під час пресконференції закликала віцемаршалок Сейму Польщі Габріела Моравська-Станецька, передає кореспондент Укрінформу.

“Наші брати в Україні проводитимуть свята у темряві, холоді і часто – без води. Відтак пропоную провести годину для України. Йдеться про те, щоб 21 грудня, у найтемніший день року, о 20-й годині в усіх містах на одну годину вимкнути всю святкову ілюмінацію і таким чином згадати про тих, хто не матиме світла у ці свята”,- наголосила Моравська-Станецька.

Читайте також: Україна і Польща у найближчі роки створять безпрецедентні проєкти у сфері оборони – посол

Вона підкреслила, що на критичну інфраструктуру України щодня падають ракети. Відтак для України це будуть “найхолодніші і найсумніші свята”.

Польський депутат закликала, щоб до акції долучалися мери міст, бургомістри та війти населених пунктів Польщі, прості жителі і представники бізнесу.

Вона нагадала, що до акції солідарності з Україною Lights for Ukraine вже долучилися міста у Великій Британії, Чехії, Німеччині.

Читайте також: Близько половини Київщини без світла – глава ОВА

Cтаном на сьогодні відомо, що 21 грудня ввечері буде вимкнено підсвітку Палацу культури і науки у центрі Варшави.

Водночас влада Кракова на знак солідарності з Україною вирішила упродовж 12-ти дні на одну хвилину вимикати світло у найбільш знакових туристичних місцях центру міста. Зокрема, планується вимикати світло о 19-й годині на одну хвилину з 21 грудня по 1 січня.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-