Україна і Польща у найближчі роки створять безпрецедентні проєкти у сфері оборони – посол

Україна і Польща у найближчі роки створять безпрецедентні проєкти у сфері оборони – посол

Укрінформ
Польща є тренувальним і ремонтним тилом Збройних сил України, на цій основі у найближчі роки будуть створені безпрецедентні польсько-українські проєкти як у сфері оборони, так і в оборонній промисловості.

Таку думку висловив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в опитуванні Укрінформу «300 днів війни очима зарубіжних друзів».

«Пріоритетне значення (у взаємодії України та Польщі задля досягнення якнайшвидшої перемоги над країною-терористом росією – ред.) має співпраця наших збройних сил та оборонної промисловості. Польща є тренувальним тилом – зокрема, після створення Місії підтримки ЄС (EUMAM) – і ремонтним тилом Збройних сил України. Я переконаний, що в найближчі роки на цій основі будуть створені безпрецедентні польсько-українські проєкти як у сфері оборони, так і в оборонній промисловості», - зазначив дипломат.

Читайте також: Польща може стати економічним хабом для УкраїниВерещук

Він додав, що Польща також стала бізнесово-промисловим тилом для України. У цьому контексті посол поінформував, що кілька тисяч українських компаній були змушені тимчасово перенести свою діяльність за межі України, у сфері торгівлі та виробництва створюється нова якість відносин між поляками та українцями.

«Те ж саме у сфері охорони здоров’я, освіти та культури. Величезне зло, яке принесли з собою росіяни, спровокувало ще більше добра. Тому я не сумніваюся в кінцевому успіху України та Польщі», - наголосив Ціхоцький.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час виступу на міжнародній конференції в Любліні 12 грудня заявила, що понад 21 тисяча українських підприємств працює нині на території Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-