Понад 21 тисяч українських підприємств працює у Польщі – Верещук

Понад 21 тисяч українських підприємств працює у Польщі – Верещук

Укрінформ
Понад 21 тисяча українських підприємств працює нині на території Польщі.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила під час виступу на міжнародній конференції в Любліні, передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Я щиро здивована кількістю українських компаній, які частково або в цілому працюють у Польщі. Це більше 21 тисячі підприємств. До порівняння, всього у Польщі працюють 93 тисячі компаній з часткою іноземного капіталу. Тобто, близько 23% – це підприємства з часткою саме українського капіталу. Обсяг наших інвестицій у порівнянні з іншими країнами справді вражає. Уряди обох держав знайдуть інструменти, які дозволять саме в законодавчому полі врегулювати умови ведення українського бізнесу в Польщі», – сказала Верещук.

На її переконання, тимчасовий режим лібералізації торгівлі з Європейським Союзом, що діє до червня 2023 року, довів свою ефективність.

Читайте також: Французький бізнес готовий інвестувати в українську економіку – Свириденко

Віцепрем’єрка повідомила, що нині тривають домовленості щодо продовження цього пільгового періоду. «Ми дуже сподіваємося, що Польща як завжди стане нашим захисником і допоможе отримати в ЄС такі необхідні для українського бізнесу умови», – резюмувала Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук на чолі команди Мінреінтеграції перебуває у Польщі.

Українські посадовці та їхні польські колеги обговорюють розширення перепускних спроможностей кордону для різних видів транспорту, спрощення процедури перевезення й оформлення вантажів, спільний контроль за кордоном.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-