Канада арештує активи російського олігарха Абрамовича — гроші хочуть передати Україні

Канада арештує активи російського олігарха Абрамовича — гроші хочуть передати Україні

Укрінформ
Уряд Канади у понеділок, 19 грудня, оголосив про початок процесу арешту та конфіскації активів підсанкційного російського олігарха Романа Абрамовича.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті канадського уряду.

За словами глави МЗС Канади Мелані Джолі, Оттава домагатиметься конфіскації 26 мільйонів доларів у компанії Абрамовича Granite Capital Holdings Ltd. Це означає, що міністр Джолі тепер розгляне можливість подати до суду заяву про остаточну конфіскацію активів на користь країни.

У разі конфіскації отримані кошти можна буде використати на відновлення України та компенсацію жертвам незаконного та невиправданого вторгнення режиму путіна.

Читайте також: Гроші з продажу «Челсі» передадуть на потреби України

«Канада продовжуватиме тиснути на російський режим і тих, хто отримав вигоду від вторгнення путіна в Україну. Оскільки українці продовжують відважно боротися за повернення землі, яка їхня по праву, ми підтверджуємо наше зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - сказала Джолі.

«путінські олігархи є співучасниками вторгнення в Україну, і Канада не буде притулком для їхніх нечесно здобутих заощаджень. Сьогоднішня заява демонструє нашу рішучість добитися того, щоб російські еліти заплатили ціну за підтримку режиму путіна. Це справедливо і доцільно, щоб російські активи використовувалися для допомоги у відбудові України», - заявила міністр фінансів Канади Христя Фріланд.

Читайте також: російські олігархи дистанціюються від путіна - Bild

Канада стала першою країною G7, яка застосувала такі заходи, демонструючи тверду прихильність Україні, її відновленню і закликаючи до відповідальності тих, хто підтримував режим президента путіна, наголошується у пресрелізі уряду країни.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС та інші країни внесли чимало російських бізнесменів у свої санкційні списки через підтримку ними путіна та його війни. Деякі персони перебувають у списках з 2014 року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-