Молдова призупинила ліцензії шістьох проросійських телеканалів

Молдова призупинила ліцензії шістьох проросійських телеканалів

Укрінформ
Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови призупинила ліцензії на мовлення на території країни шести телеканалів за поширення некоректної інформації при висвітленні подій у Молдові та війни в Україні.

Про це повідомляє NewsMakerk, передає Укрінформ.

Прем’єрка Молдови Наталія Гавріліце, коментуючи рішення Нацкомісії з НС заявила: «За майже 300 днів війни в Україні пропаганда в Молдові не припинилася, а навіть посилилася. У ситуації, в якій проти нашої країни йде не лише енергетична війна, а й інформаційна війна, наша відповідальність та обов’язок – захистити громадян і країну»

За словами Гавріліце, позбавлені права на мовлення телеканали Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 та Orhei TV «серйозно та неодноразово порушували Кодекс аудіовізуальних послуг, тенденційно й маніпулятивно відображаючи події у Молдові та війну в Україні».

Читайте також: У МЗС Молдови знову викликали російського посла через заяви захарової

Прем’єрка наголосила, що рішення комісії з НС спрямоване «на забезпечення безпеки інформаційного простору країни та усунення маніпуляцій і пропаганди».

Як повідомлялося, напередодні Президент Мая Санду заявила, що Молдова не хоче повертатися у СРСР, про відродження якого часто говорять у москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-