Санду про бажання рф змінити уряд у Молдові: Ми не хочемо повертатися у СРСР

Санду про бажання рф змінити уряд у Молдові: Ми не хочемо повертатися у СРСР

Укрінформ
Президент Мая Санду заявила, що Молдова не хоче повертатися у СРСР, про відродження якого часто говорять у москві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Для Молдови ця (російсько-українська – ред.) війна – загроза свободі нашої країни, нашої демократії та нашому європейському шляху. Я багато разів чула заяви з москви про те, що вони хочуть відродити Радянський Союз. Це безпосередньо стосується і нас. Ми не хочемо повертатися у СРСР. Тому що ми хочемо жити у вільному суспільстві, демократичній країні», - сказала Санду в інтерв'ю румунському виданню rfi.ro.

Вона зазначила, що росія намагається домогтися приходу проросійського уряду до влади у Молдові.

«Очевидно, що москва хоче, щоб у Кишиневі був проросійський уряд. Це не секрет. Є спроби дестабілізувати ситуацію через оплачені акції протесту, використовуючи ситуацію в енергетиці та дуже високі ціни на газ та електроенергію, скорочуючи обсяги постачання за контрактом, який ми уклали з „газпромом“. Це одностороннє рішення „газпрому“, яке не має жодних юридичних підстав. Всі ці елементи прагнуть підірвати проєвропейський уряд у Кишиневі», - наголосила Санду.

Читайте також: «Його це не стосується»: у Молдові відповіли путіну щодо зберігання газу в Україні

Як повідомляв Укрінформ, президент Мая Санду, яка минулого тижня відвідала США, заявила в інтерв'ю CNN, що Україна, яка протистоїть російській агресії, захищає свободу Молдови, хоча ризики для її країни залишаються.

Фото: tv8.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-