У МЗС Молдови знову викликали російського посла через заяви захарової

У МЗС Молдови знову викликали російського посла через заяви захарової

Укрінформ
Міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску викликав посла росії в Молдові Олега Васнєцова, щоб висловити протест проти заяв представника мзс рф на адресу президентки країни Маї Санду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Агресивна риторика в останніх заявах захарової є неприпустимою. Посла росії викликали в МЗСЄІ, де йому вручили ноту протесту за ці прямі образи на адресу президентки Молдови», - розповів голова пресслужби відомства Данієл Воде.

Зазначається, що у своїй останній заяві офіційний представник мзс росії марія захарова прокоментувала новий Кодекс про вибори в Молдові, який, на її думку, «призведе до обмеження прав російськомовного населення Молдови та завдасть збитків двостороннім відносинам з росією».

«Восени 2020 року, нагадаю, тоді кандидат у президенти Санду, громадянка Румунії, сказала, що докладе всіх зусиль, щоб, як вона сказала, використання російської мови було на рівні, вона закликала не вірити тому, що кажуть, ніби після її обрання будуть ущемлятися права російськомовного населення. То що ж, вона, виявляється, брехала тоді? А міжнародні структури знову не хочуть цього помічати», - сказала захарова.

Після цього Воде розкритикував захарову у зв'язку з її висловлюваннями про президентку Маю Санду.

Читайте також: Молдова подасть до суду на «Газпром» - звинувачують у провокуванні енергокризи

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Ніку Попеску 10 жовтня викликав посла росії у Молдові Олега Васнєцова після прольоту російських ракет над територією країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-