ЄС готує дев'ятий пакет санкцій, щоб вдарити по болючих місцях росії - фон дер Ляєн

ЄС готує дев'ятий пакет санкцій, щоб вдарити по болючих місцях росії - фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейський союз веде роботу над дев'ятим пакетом санкцій щодо росії через розв'язану нею війну в Україні.

Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Фінляндії, передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Ми наполегливо працюємо над тим, щоб вдарити по росії там, де їй боляче, щоб ще більше притупити її здатність вести війну з Україною, і я можу сьогодні оголосити, що ми повним ходом працюємо над 9-м пакетом санкцій», — сказала фон дер Ляєн на пресконференції.

Вона також висловила впевненість щодо швидкого затвердження глобального обмеження ціни на російську нафту з G7 та іншими партнерами.

«Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе путіна та в його незаконній варварській війні», – сказала вона.

Читайте також: Нафта продовжує дешевшати після обвалу цін напередодні

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Європейський Союз остаточно ухвалив восьмий пакет санкцій проти росії через спробу незаконної анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголосив, що у наступний, дев'ятий, пакет санкцій Європейського Союзу проти росії має увійти відключення решти банків від SWIFT, обмеження ціни або заборона на експорт газу, заборона заходу суден у російські порти та на видачу віз росіянам. Санкції також мають розширюватися і щодо білорусі.

Крім того, за його словами, потрібно обмежити ціну на російський газ або запровадити заборону на його експорт.

Читайте також: Євросоюз на рівні міністрів розглядає заходи для стабілізації цін на газ

США із країнами-союзниками планують домовитися про стелю цін на російську нафту не вище 70 доларів за барель. Очікувалося, що рішення може бути ухвалено вже в середу, проте країнам ЄС поки що не вдалося дійти єдиної позиції, повідомив Bloomberg. За даними агентства, Єврокомісія запропонувала рівень 65 доларів за барель, проте Польща і країни Балтії вважали це занадто високим. У свою чергу, країни з потужною індустрією морських перевезень – Греція й Мальта – не хочуть цін, нижчих за 70 доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-