ФРН виділяє ще €1 мільярд на подолання наслідків глобальної продовольчої кризи

ФРН виділяє ще €1 мільярд на подолання наслідків глобальної продовольчої кризи

Укрінформ
російська війна проти України боляче б’є по інших країнах, і Німеччина як один з основних міжнародних донорів збільшує свою частку допомоги в гуманітарній сфері.

Про це повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час обговорення в Бундестазі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми виділяємо додатковий мільярд євро в цьому бюджеті, щоб допомогти в пом’якшенні наслідків глобальної продовольчої кризи», - сказала очільниця МЗС.

Вона нагадала, що протягом останніх десяти років Німеччина збільшила свій внесок у програми гуманітарної допомоги більш ніж у двадцять разів. У 2023 році ця стаття фінансування становитиме 2,7 мільярда євро.

Читайте також: Берлін дасть Молдові ще €30 мільйонів - Бербок

Бербок також зауважила, що не протиставляє дипломатію та військове залучення. «Бувають моменти в житті, коли просто побажати, щоб ця війна закінчилася, недостатньо. Радше бувають моменти, коли ти маєш вирішити, на чиєму ти боці: справедливості чи несправедливості, нападника чи жертви», - зауважила урядовиця.

За її словами, на щастя, демократичні партії ФРН після 24 лютого ухвалили спільне рішення: бути на боці України та українців. Бербок подякувала народу Німеччини, який також відчуває наслідки війни, зокрема, через зростання цін, але готовий продовжувати стояти на боці України.

Читайте також: Німеччина збільшує підтримку фонду адаптації до змін клімату на €60 мільйонів

«Ми не допустимо успіху стратегії голоду та заморожування, яку проводить росія», - підкреслила політик.

У середу Бундестаг розглядав проєкт бюджету в другому читанні. У зв'язку з цим виступили глава уряду ФРН, а також міністри закордонних справ і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-