Німеччина збільшує підтримку фонду адаптації до змін клімату на €60 мільйонів

Німеччина збільшує підтримку фонду адаптації до змін клімату на €60 мільйонів

Укрінформ
Міндовкілля та МЗС Німеччини збільшують свій внесок до Міжнародного фонду адаптації до змін клімату фонду на 30 мільйонів євро кожне.

Про це, як передає Укрінформ, оголосили на Всесвітній кліматичній конференції (COP27) очільниці цих міністерств Штеффі Лемке й Анналена Бербок.

«Адаптація до зміни клімату стосується всіх нас, але не кожен може собі це дозволити. Країни, які не зможуть адаптуватися до наслідків зміни клімату, буквально загинуть. Зміна клімату часто особливо сильно б’є по бідніших країнах, які нічого не можуть вдіяти з високими викидами CO2 у промислово розвинених державах», - заявила Бербок.

Тому, на її переконання, буде справедливо, якщо витрати на адаптацію до зміни клімату будуть розподілені між кількома заможними країнами, котрі платитимуть більше. Такий крок з боку ФРН урядовиця назвала внеском у більшу кліматичну справедливість.

Читайте також: Не може бути ефективної кліматичної політики без миру на землі - Зеленський

Міністр довкілля додала, що це збільшить підтримку Німеччиною заходів з адаптації до змін клімату, аби уразливі країни могли впроваджувати практичні та ефективні заходи. «Тому ми також підтримуємо численні проєкти, які поєднують адаптацію до клімату та захист біорізноманіття. Таким чином ми запобігаємо ризикам, і водночас це захищає природну основу життя», - сказала Лемке.

Пріоритетом фонду є підтримка громад, особливо уразливих до наслідків кліматичної кризи. З 2010 року Міжнародний фонд адаптації виділив $923,5 млн, зокрема на 132 проєкти в майже 100 країнах, бенефіціарами яких стали 36 мільйонів людей.

Читайте також: Шольц пообіцяв цільову підтримку країнам, які найбільше постраждали від зміни клімату

Німеччина є найбільшим донором центрального багатостороннього інструменту фінансування адаптації до клімату. З моменту заснування фонду в 2007 році федеральний уряд виділив загалом $514 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-