Прокуратура Зальцбурга хоче видати Україні розшукуваного за шахрайство українця

Прокуратура Зальцбурга хоче видати Україні розшукуваного за шахрайство українця

Укрінформ
Прокуратура австрійської федеральної землі Зальцбург звернулася до української влади із запитом про екстрадицію затриманого громадянина України, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою у багатомільйонному хабарництві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське видання Kronen Zeitung з посиланням на Зальцбурзьку прокуратуру.

"Ми подали запит на екстрадицію підозрюваного в Україну", - заявив представник прокуратури Зальцбурга Маркус Негер.

Зазначається, що наразі затриманий українець відбуває покарання у в'язниці в місті Пух після того, як земельний суд Зальцбурга у неділю вже застосував екстрадиційний арешт.

Читайте також: СБУ затримала в Тернополі іноземця, якого шукав Інтерпол

За інформацією Kronen Zeitung, 34-річний затриманий українець влітку 2021 року нібито отримав від трьох громадян України позики на суму близько шести млн євро, однак гроші привласнив і не повернув.

Як зазначає видання, захист затриманого українця заперечує обвинувачення та стверджує, що їх підозрюваний "вже був виправданий за цими звинуваченнями". Затриманий громадянин України ще може подати апеляцію на екстрадицію.

Читайте також: Україна приєдналася до Конвенції про екстрадицію

Як повідомляв Укрінформ, 19 листопада австрійська поліція затримала поблизу Зальцбурга 34-річного громадянина України, який перебував у міжнародному розшуку за вчинення кількох серйозних шахрайств в Україні із загальним збитком понад 6 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-