Президент ПАРЄ - про вирок у справі MH17: Світ не погодиться з безкарністю

Президент ПАРЄ - про вирок у справі MH17: Світ не погодиться з безкарністю

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс заявляє, що міжнародна спільнота не погодиться з безкарністю винуватих у знищенні літака рейсу MH17.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві президента ПАРЄ у зв’язку з вироком Окружного суду Гааги стосовно знищення 17 липня 2014 року літака рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines.

“Справедливість відбулася. Вирок показує, що міжнародна спільнота не погодиться з безкарністю. Винні мають бути притягнуті до відповідальності, і я закликаю всі держави співпрацювати у встановленні відповідальності”, - заявив президент ПАРЄ.

Він підкреслив роль Управління безпеки Нідерландів (OVV), Спільної слідчої групи (JIT) і неурядових груп, таких як Bellingcat, їхню невтомну роботу зі встановлення обставин цієї трагедії.

Читайте також: Суд у Гаазі доводить, що кожен воєнний злочин рф дістане юридичну відповідь - Президент

Кокс нагадав, що з огляду на глибокі страждання родичів жертв аварії, остання резолюція ПАРЄ з цього питання, ухвалена в червні минулого року, закликала Європейський суд з прав людини розглянути питання про надання пріоритету їхнім запитам.

“Маємо зробити все від нас залежне, щоб біль потерпілих більше не затягувався”, - наголосив він.

Від імені ПАРЄ президент знову висловив найщиріші співчуття родичам і друзям жертв, а також відзначив конструктивну та гідну роль, яку вони зіграли, вимагаючи встановлення істини та відповідальності тих, хто винен у цій трагедії.

Читайте також: Шмигаль про рішення суду щодо MH17: Безкарності російського агресора слід покласти край

Як повідомлялося, 17 листопада у Нідерландах суд у справі літака рейсу MH17 оголосив, що ексофіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр", є винними у збитті літака та вбивстві 298 людей, їх засуджено до довічного ув'язнення.

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-