Суд у Гаазі доводить, що кожен воєнний злочин рф дістане юридичну відповідь - Президент

Суд у Гаазі доводить, що кожен воєнний злочин рф дістане юридичну відповідь - Президент

Укрінформ
Кожен російський воєнний злочин, кожен терористичний удар отримає свою юридичну відповідь, і сьогоднішнє рішення суду в Нідерландах у справі літака рейсу MH17 це доводить.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

“Дуже важливе рішення ухвалене в Нідерландах. Є перший вирок убивцям, які знищили малайзійський "Боїнг" у небі над Донбасом у 2014 році. Три особи отримали довічний термін. І обов'язково настане день, коли вони почнуть відбувати це покарання”, - сказав глава держави.

Президент зауважив, що це рішення "не просто про трьох убивць".

“росія багато брехала про цю катастрофу, але все одно ключові факти були встановлені. Зараз засуджені виконавці й забезпечена основа, щоб засудити винних і вищого рівня. Тих, хто несе повну особисту відповідальність за злочин агресії проти України – первісний злочин, який породив усі інші, скоєні рашистами від 2014 року”, - заявив Зеленський.

Читайте також: Шмигаль про рішення суду щодо MH17: Безкарності російського агресора слід покласти край

За його словами, це те, без чого неможливо убезпечити світ від повторення таких війн, як російська агресія проти нашої держави.

“Коли всі вбивці й кати будуть засуджені, коли їхні командири та політичний "дах" отримають справедливі вироки, коли росія відшкодує всі збитки, завдані російською агресією, – це буде дуже міцний фундамент довготривалого миру. Ми маємо всі можливості, щоб це забезпечити. Кожен російський воєнний злочин, кожен їхній терористичний удар отримає свою юридичну відповідь. Сьогоднішнє рішення в Гаазі це доводить”, - переконаний Зеленський.

Читайте також: Рішення суду у справі МН17 важливе для процесу над усіма воєнними злочинцями рф - Подоляк

Як повідомлялося, 17 листопада у Нідерландах суд у справі літака рейсу MH17 оголосив, що ексофіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр", є винними у збитті літака та вбивстві 298 людей, їх засуджено до довічного ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-