Рішення суду у справі МН17 важливе для процесу над усіма воєнними злочинцями рф - Подоляк

Рішення суду у справі МН17 важливе для процесу над усіма воєнними злочинцями рф - Подоляк

Укрінформ
Рішення Окружного суду Гааги у справі щодо збиття літака рейсу МН17 є важливим юридичним прецедентом для подальшого процесу над усіма російськими воєнними злочинцями включно з президентом путіним.

Про це написав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

"Сьогоднішній вирок суду Гааги у справі MH17 важливий не лише для родин жертв російського терору. Це також важливий юридичний прецедент для подальшого процесу над усіма російськими воєнними злочинцями, включно з чинним президентом рф", - написав Подоляк.

Він наголосив, що зло має бути покаране конкретними вироками.

Як повідомлялося, ексофіцер фсб, колишній "міністр оборони днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал ГРУ генштабу збройних сил рф, глава "ГРУ днр" Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко визнані винними у збитті літака рейсу MH17 та вбивстві 298 людей, їх засуджено на довічне ув'язнення. Підполковник ГРУ Олег Пулатов був виправданий.

Читайте також: Лише перемога України над рф дозволить виконати рішення суду щодо MH17 — Резніков

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-