У парламенті Чехії визнали російський режим терористичним

У парламенті Чехії визнали російський режим терористичним

Укрінформ
Палата депутатів (нижня палата чеського парламенту) визнала нинішній російський режим терористичним відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це йдеться в одному з пунктів резолюції нижньої палати чеського парламенту, передає Укрінформ.

«Палата депутатів парламенту Чеської Республіки… визначає, відповідно до резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи, терористичним чинний російський режим», - зазначається у документі, за який проголосували 129 із 156 законодавців.

Читайте також: Науседа: Терористичний режим кремля буде зупинений спільними силами союзників

Депутати засудили напади на мирне населення України та ключову енергетичну інфраструктуру країни, «які є очевидною спробою досягнення політичних цілей шляхом залякування цивільного населення та відповідають терористичним методам». У резолюції зазначається, що ці атаки спричиняють значні обмеження або припинення постачання енергії, води чи тепла, що ставить під загрозу цивільне населення. Обстріли та дислокація військових частин у районі Запорізької АЕС становлять загрозу не лише на території України. Прямі чи непрямі погрози застосування ядерної зброї, а також неправдиві та необґрунтовані звинувачення України у планах застосування зброї масового знищення є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою загальноєвропейській безпеці, йдеться у документі.

Народні обранці повторили невизнання результатів так званих референдумів про приєднання до Росії чотирьох окупованих областей на сході України. Вони засудили російську агресію в Україні, відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 2 березня 2022 року, резолюції Ради Європи № 2463 від 13 жовтня 2022 року та резолюції Міжпарламентського союзу від 14 жовтня 2022 р.

Читайте також: Одна з найбільших груп Європарламенту підтримує визнання рф терористичною державою

Депутати висловили підтримку зусиллям міністра закордонних справ ЧР щодо створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії, а також розслідування під керівництвом Міжнародного кримінального суду, що призводить до переслідування військових злочинів і злочинів проти людяності, і подальшої підтримки та подяки уряду Чеської Республіки за допомогу, яку він надав Україні до цього часу, будь то гуманітарну, економічну, політичну, дипломатичну чи у постачанні військового матеріалу.

Як повідомлялося, раніше терористичним режим путіна визнав профільний комітет Палати депутатів чеського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-