Одна з найбільших груп Європарламенту підтримує визнання рф терористичною державою

Одна з найбільших груп Європарламенту підтримує визнання рф терористичною державою

Укрінформ
Група Європейської народної партії (ЄНП) - одна із найбільш впливових та численних у Європейському парламенті – під час пленарного засідання у Страсбурзі наступного тижня голосуватиме за визнання росії терористичною державою.

Про це повідомляється на сайті парламентської групи ЄНП, повідомляє Укрінформ.

У ЄНП заявили про «потужне заперечення» щодо присутності росії на саміті лідерів G20 на Балі. Члени групи вважають, що росія, як терористична держава, не може залучатися до міжнародних дискусій, що визначатимуть майбутнє всього людства.

«Ми дозволяємо одному з керівників терористичної держави на рівних умовах брати участь в обговоренні майбутнього світу. Це означає, що лаврову (міністр закордонних справ рф – ред.) дозволено сидіти за одним столом з рештою лідерів G20. Це неприйнятно. Ми не маємо вести переговори з терористами... Європейський парламент висловився з цього приводу, і ми проголосуємо за резолюцію під час пленарного засідання наступного тижня із визначення російської федерації терористичною державою», - наголосила віцепрезидент політичної групи ЄНП із закордонних справ Раса Юкнявічене.

Як зазначається, політична група ЄНП рішуче засуджує неправомірну, неспровоковану та злочинну російську агресію проти України починаючи від окупації Криму у 2014 році. На переконання депутатів, володимир путін і всі, хто підтримував його дії, включаючи олександра лукашенка, мають бути названі воєнними злочинцями. Група ЄНП закликала провести правове розслідування щодо всіх дій, які можуть кваліфікуватися як воєнні злочини.

Читайте також: Відсутність путіна на саміті G20 не завадить обговорити ситуацію навколо України - Шольц

Як повідомлялося, 13 жовтня ПАРЄ за результатами термінових дебатів на тему “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, в якій оголосила режим рф терористичним.

Верховна Рада України визнала росію державою-терористом 22 травня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-