Відсутність путіна на саміті G20 не завадить обговорити ситуацію навколо України - Шольц

Відсутність путіна на саміті G20 не завадить обговорити ситуацію навколо України - Шольц

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц розуміє, чому президент рф владимир путін не братиме участь у саміті G20, але вважає, що той мав би особисто вислухати критику на свою адресу.

Позицію Шольца наводить телеканал n-tv, передає Укрінформ.

«Було б добре, якби президент путін поїхав на саміт G20. Але тоді йому довелося б зіткнутися з усіма питаннями та всією критикою, яка була сформульована багатьма країнами світу. Можливо, тому його там немає», - сказав Шольц під час перебування у столиці В'єтнаму Ханої.

При цьому він зауважив, що відсутність путіна не завадить іншим країнам критикувати загарбницьку війну, закликати росію вивести війська з України та створити умови для чесних переговорів про мир.

Щольц наголосив, що якщо світове співтовариство чітко заявить, «що військова ескалація є неприйнятною з нашої точки зору, тоді має бути рух — також з боку російського уряду, російського президента — в напрямку пропозицій, які роблять можливим розбудову миру». Йдеться, уточнив політик, про запобігання використанню ядерної зброї. Федеральний уряд, за словами його очільника, веде інтенсивні переговори з усіма зацікавленими сторонами щодо цього.

Читайте також: Сунак назвав п’ять кроків для зниження впливу росії та путіна на світову економіку

Берлін дуже старанно працює, щоб сформувати думку, яка дає зрозуміти, що міжнародні правила повинні дотримуватися, «що закон має переважати над владою», - підкреслив Шольц. Він висловив обережний оптимізм, що цього вдасться досягнути.

Як повідомлялося, саміт G20 пройде в столиці Індонезії 15-16 листопада.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-