Байден: Ракета, яка вибухнула у Польщі, могла бути запущена не з території росії

Байден: Ракета, яка вибухнула у Польщі, могла бути запущена не з території росії

Укрінформ
Ракета, яка вибухнула вчора на території Польщі поблизу кордону з Україною, могла бути запущена не з росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив президент США Джо Байден після завершення термінової зустрічі лідерів Канади, Нідерландів, Японії, Іспанії, Франції, Італії, США та Об’єднаного королівства.

“Є попередня інформація, яка ставить це під сумнів. Не хочу стверджувати цього, поки не буде проведено повноцінне розслідування, але за траєкторією польоту вона навряд була запущена з росії. Однак, ще побачимо”, - відповів Байден на запитання про те, чи не зарано стверджувати, що ракету було запущено з території росії.

Читайте також: Дуда: Ми не маємо жодних однозначних доказів, хто запустив цю ракету

Байден наголосив, що країни НАТО діятимуть лише після детального аналізу інциденту.

“Ми погодилися підтримати польське розслідування й вони упевняться, що ми точно дізнаємося, що саме трапилося. Після цього ми колективно вирішимо щодо подальших кроків. Серед учасників зустрічі панує повна одностайність”, - зазначив президент США.

Читайте також: Канада консультується із Польщею щодо подальших дій після ракетної атаки рф

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Читайте також: Польща офіційно підтвердила, що на її території впала російська ракета

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-