Байден попередив Сі про наслідки, якщо КНДР проведе нові ядерні випробування

Байден попередив Сі про наслідки, якщо КНДР проведе нові ядерні випробування

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав китайського лідера Сі Цзіньпіна вплинути на Пхеньян та попередив, що Штати обов’язково відреагують, якщо КНДР проведе нові ядерні випробування.

Про це глава Білого дому заявив у понеділок під час пресконференції на Балі за результатами переговорів із главою КНР, повідомляє Укрінформ.

«Я чітко наголосив президенту Сі Цзіньпіну, що, на мою думку, вони (китайська сторона – ред.) зобов’язані спробувати роз’яснити Північній Кореї, що ті не повинні проводити ядерних випробувань з ракетами великої дальності»,- зауважив президент США.

Читайте також: Байден і Сі Цзіньпін підтвердили, що застосування рф ядерної зброї неприйнятне

У іншому разі, за його словами, США доведеться «вжити певних заходів», які матимуть оборонний характер проти КНДР, однак не будуть спрямовані проти Китаю. Байден також зауважив, що це мало б надіслати чіткий сигнал Пхеньяну.

«Ми захищатимемо наших союзників, а також американську землю та американські можливості», - зауважив глава Білого дому, уточнивши, що має на увазі союзників у регіоні – насамперед Японію і Південну Корею.

Читайте також: Ядерне випробування КНДР: про спільну відповідь домовилися США, Південна Корея та Японія

У цьому контексті він висловив упевненість, що Китай не чекає від КНДР подальших кроків, які призведуть до ескалації.

Байден також висловив переконання, що зростання напруженості у відносинах США з Китаєм не переросло в нову холодну війну. Він визнав, що має Сполучені Штати активно конкуруватимуть із Китаєм, однак не шукають конфлікту із Пекіном.

«Я прагну конкурувати відповідально. Однак я хочу бути певним, що кожна країна дотримується міжнародних правил дорожнього руху», - зауважив президент США.

Читайте також: КНДР назвала запуски своїх ракет імітацією ударів по США та Південній Кореї

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден перебуває на Балі (Індонезія). Там він у понеділок провів зустріч з китайським лідером Сі Цзіньпінем, а також планує взяти участь у саміті G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-