КНДР назвала запуски своїх ракет імітацією ударів по США та Південній Кореї

КНДР назвала запуски своїх ракет імітацією ударів по США та Південній Кореї

Укрінформ
КНДР заявила, що її нещодавні ракетні запуски були імітацією ударів по Південній Кореї та США, оскільки дві країни провели "небезпечні військові навчання".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Минулого тижня Північна Корея випробувала кілька ракет, включно з, можливо, невдалим запуском міжконтинентальної балістичної ракети. Також країна випустила сотні артилерійських снарядів у морі на тлі проведення шестиденних повітряних навчань Південної Кореї і США, що завершилися в суботу.

Військові Північної Кореї заявили, що провели заходи, які імітують атаки на авіабази і літаки, а також на велике південнокорейське місто, щоб "розбити стійку військову істерію ворогів".

Агентство зазначає, що кількість ракетних запусків була найбільшою за один день. Вони відбулися на тлі рекордного року ракетних випробувань Північної Кореї, що володіє ядерною зброєю.

Офіційні особи Південної Кореї і США також заявили, що Пхеньян провів технічну підготовку до випробування ядерного пристрою, що стало першим випадком з 2017 року.

У понеділок офіційний представник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї повідомив, що південнокорейське судно підняло уламки, які, ймовірно, є частиною північнокорейської балістичної ракети малої дальності (SRBM). Це перший випадок, коли північнокорейська балістична ракета впала поблизу південнокорейських вод.

Рятувальне судно ВМС Південної Кореї використовувало підводний зонд для вилучення частин, які наразі аналізуються, сказав чиновник.

Читайте також: росія створює точки напруги по всьому світу, щоб відволікти увагу від України - Веніславський

Як повідомлялося, Північна Корея випустила близько 80 артилерійських снарядів по морській прикордонній зоні у ніч проти 4 листопада. У суботу, 5 листопада, КНДР запустила чотири балістичні ракети малої дальності у бік Жовтого моря.

Євросоюз заявив, що засуджує останні ракетні запуски, які проводить Північна Корея, та вимагає від неї відмовитися від усієї зброї масового знищення, у тому числі ядерної.

Читайте також: Супутник зафіксував потяг, який прибув з Північної Кореї до росії — ЗМІ

У ході телефонної розмови у неділю високопоставлені дипломати зі США, Японії та Південної Кореї засудили нещодавні випробування КНДР, включно з "нерозважливим" запуском ракети, яка впала біля узбережжя Південної Кореї минулого тижня, ідеться в заяві Держдепартаменту США.

Фото: KCNA/AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-