Супутник зафіксував потяг, який прибув з Північної Кореї до росії — ЗМІ

Супутник зафіксував потяг, який прибув з Північної Кореї до росії — ЗМІ

Фото
Укрінформ
Згідно з супутниковими знімками, у п’ятницю потяг із КНДР перетнув кордон із росією - вперше за кілька років.

Про це повідомляє сайт 38 North, що аналізує події в Північній Кореї, передає Укрінформ.

"У п'ятницю вранці о 10:24 за місцевим часом (01: 24 UTC) на одній із колій поряд із зоною обробки вантажів було видно склад із трьох закритих вагонів. Східний вагон світло-блакитний, другий здається більш темно-синім, а задній вагон червонувато-коричневого кольору", - йдеться у публікації.

Водночас зазначається, що за зображеннями неможливо визначити мету курсування потяга.

Напередодні у США заявили, що Пхеньян таємно передає росії боєприпаси.

На думку експертів, цей потяг може бути не єдиним, що перетнув кордон за останні місяці. Зокрема, на початку цього тижня був іще один рейс. За даними ЗМІ, з росії до Північної Кореї залізницею перевезли 30 коней — «подарунок» володимира путіна лідеру КНДР Кім Чен Ину. Однак цей вантаж супутники не зафіксували.

800-метровий міст Корейсько-російської дружби є єдиним наземним сполученням між країнами. Північна Корея припинила це сполучення у лютому 2020 року, коли закрила кордони через пандемію. Про відновлення залізничного сполучення Пхеньян та москва домовилися у вересні цього року.

Читайте також: Штати обіцяють гарантії безпеки для союзників на тлі запусків балістичних ракет КНДР

Як повідомляв Укрінформ, координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Північна Корея приховано поставляє росії великі партії артилерійських снарядів для їх застосування у війні проти України.

Раніше Пентагон заявляв, що попри заперечення КНДР щодо постачання росії зброї та боєприпасів, кремль інтенсивно намагався отримати озброєння від Північної Кореї.

Фото: Planet Labs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-