Байден анонсував візит Блінкена до Китаю

Байден анонсував візит Блінкена до Китаю

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен за дорученням президента Байдена відправиться в Китай для продовження дискусій, у тому числі в контексті агресії рф проти України та неприпустимості застосування ядерної зброї.

Про це заявив глава Білого дому Джо Байден у понеділок на пресконференції після зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпінем на Балі, передає Укрінформ.

«Ми обговорили агресію росії проти України, підтвердили наше спільне переконання стосовно загрози застосування ядерної зброї – це є абсолютно неприйнятним. І я попросив, аби міністр Блінкен відправився до Китаю, щоб продовжити наші дискусії, а також надалі підтримувати відкритими лінії зв’язку між нашими двома країнами», - зауважив глава Білого дому.

Читайте також: Байден і Сі Цзіньпін підтвердили, що застосування рф ядерної зброї неприйнятне

Він підкреслив, що на саміті G20, що розпочнеться в вівторок, зокрема, будуть обговорені питання, «які мають значення для життя людей».

«Йдеться про подолання наслідків тих страждань, що завдала російська агресія не лише українцям, а й людям по всьому світу», - зазначив Байден.

У цьому контексті він підкреслив, що виклики існують для продовольчої безпеки, а також основ глобальної економіки.

Читайте також: Дипломати G20 узгодили проєкт спільної заяви, що засуджує росію - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін у понеділок провели зустріч і переговори на Балі. У спільній заяві за результатами зустрічі сторони, зокрема, наголосили на неприйнятності використання російською федерацією ядерної зброї проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-