Заяви пригожина про втручання у вибори в США виходять із кремля – Держдеп

Заяви пригожина про втручання у вибори в США виходять із кремля – Держдеп

Укрінформ
Зухвалі коментарі путінського «кухара» пригожина про втручання у вибори в США є нахабним зізнанням та проявом безкарності не лише наближеної до кремля особи, але й вищого керівництва рф, без згоди якого пригожин не робив би таких заяв.

Про це сказав у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінфому.

«Та людина, яка робить такі заяви, не робила би цього, якщо би кремль на певному рівні не погодив би це», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Тож, підкреслив він, «нахабні зізнання» пригожина, який користується підтримкою кремлівського режиму, свідчать про те, що цей сигнал іде, в тому числі, від російського уряду.

Крім того, речник Держдепу нагадав, що таке вже було раніше. Зокрема, кілька років тому розвідувальні звіти в США вказували на причетність вищих посадовців кремля до втручання у американські вибори.

У цьому зв’язку представник Держдепу наголосив, що у разі втручання у нинішні вибори в Сполучених Штатах, Америка рішуче реагуватиме на такі дії окремих осіб, організацій або країн.

Читайте також: Обмеження цін на російську нафту не дасть путіну підживлювати війну - Блінкен

Як повідомлялося, так званий «кухар» путіна євгеній пригожин, який керує сумнозвісною пвк «вагнер», а також петербурзькою «фабрикою тролів», у понеділок через пресслужбу підтвердив, що його структури втручаються у виборчу кампанію в США. У відповіді на запит «Радіо Свобода» пригожин заявив, що він та його структура «втручалися, втручаються й надалі втручатимуться» у вибори в Сполучених Штатах. Пригожин внесений до американського санкційного списку та оголошений у розшук ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-