путін боїться такої ж ганьби на саміті G20, як це було з лавровим – дипломат

путін боїться такої ж ганьби на саміті G20, як це було з лавровим – дипломат

Укрінформ
російський президент володимир путін боїться такої ж публічної ганьби на саміті «Великої двадцятки», як це було з главою МЗС сергієм лавровим на міністерській зустрічі G20 у липні.

Таку думку висловив колишній посол України в Австрії Олександр Щерба в інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«Для нас, мені здається, ця ситуація абсолютно win-win… Якщо (на саміт G20 – ред.) запрошують путіна - ми не приїжджаємо, і в принципі для Президента Зеленського це нормальна ситуація – він Президент воюючої країни… Якщо путін їде в результаті, то ми пам’ятаємо, якою абсолютною ганьбою для росії закінчилася поїздка лаврова на саміт міністрів закордонних справ G20. Нехай путін поїде, нехай йому, так само, як і лаврову, кричатимуть в обличчя: «Навіщо ти почав цю війну?»… Нехай весь світ побачить, як він цього боїться, а він боїться цієї ганьби на весь світ», - сказав Щерба.

Читайте також: МЗС вимагає відкликати запрошення путіна на саміт G20

Коментуючи можливість ухвалення важливих для України рішень на саміті G20, дипломат зауважив, що наразі немає прецедентів, що «Велика двадцятка» «щось вирішувала». На його думку, вона має нарощувати свій вплив і свою значимість, а нинішня ситуація в Україні була б нагодою зробити це і продемонструвати принциповість і спільний голос цих двадцяти держав.

«Але насправді цього спільного голосу немає, принциповості спільної теж немає. Тому я не бачу великого шансу, щоб цей захід якось вплинув при нинішніх розкладах на нашу війну. Я думаю, що це буде в принципі програшний захід і для «Двадцятки»», - спрогнозував дипломат.

Читайте також: Єрмак про рф: Країні, яка хоче спровокувати глобальний голод, не місце у G20

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський наголосив у четвер, 3 листопада, що його позиція залишається незмінною, і Україна не братиме участі у саміті “Великої двадцятки” на Балі, якщо там буде президент рф путін.

Міністри закордонних справ країн G7 влаштували бойкот очільнику МЗС росії сергію лаврову на міністерській зустрічі G20 у Індонезії на початку липня. Очільники МЗС країн «Групи семи» не прийшли на вечерю з колегами по G20 у Індонезії, а традиційне фото зустрічі не відбулося через присутність лаврова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-