МЗС вимагає відкликати запрошення путіна на саміт G20

МЗС вимагає відкликати запрошення путіна на саміт G20

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає виключення росії з G20 після визнання володимиром путіним відання наказу про ракетні удари по інфраструктурі України і відкликання його з саміту на Балі.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Твіттері, передає Укрінформ.

«путін публічно визнав віддання наказу про ракетні удари по українських цивільних та енергетичній інфраструктурі. Маючи руки по лікті в крові, він не має сидіти за одним столом із світовими лідерами. Запрошення путіну на саміт на Балі має бути відкликане, а росія - виключена із Групи двадцяти», - зазначив речник.

росія, яка прагне досягти своїх цілей за допомогою смерті й руйнування, не становить цінності для G20. 

«Яка додаткова цінність утримання росії в G20? Це не сприяє глобальному економічному зростанню чи мирному співіснуванню та процвітанню. Зовнішня політика росії прагне досягти своїх цілей за допомогою смерті та руйнування. Надання сцени путіну лише ставить під загрозу G20», - додав Ніколенко.

Читайте також: В ОП назвали формулу миру: спочатку вихід російських військ – потім діалог

Як повідомлялося, зранку 31 жовтня російські війська вчергове завдали масованого удару по об’єктах енергосистеми кількох областей України. Частину ракет збила ППО.

Пізніше лідер країни-агресора визнав російську атаку на енергетичні обʼєкти і назвав її відповіддю на вибухи в тимчасово окупованому Севастополі напередодні.

Читайте також: Чергова димова завіса: у МЗС відповіли на заяву лаврова про переговори щодо України

Саміт G20 у Балі — сімнадцята зустріч глав держав Групи двадцяти та держав-партнерів, відбудеться 15–16 листопада 2022 року в Індонезії, на острові Балі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-