Чергова димова завіса: у МЗС відповіли на заяву лаврова про переговори щодо України

Чергова димова завіса: у МЗС відповіли на заяву лаврова про переговори щодо України

Укрінформ
Єдиною реалістичною пропозицією росії щодо України має бути негайне припинення війни проти нашої держави та виведення російських військ з України.

Про це у Фейсбуці поінформував речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи заяву глави мзс рф сергія лаврова про те, що росія готова обговорювати із Заходом реалістичні пропозиції щодо України, передає Укрінформ.

«Єдиною реалістичною пропозицією має бути негайне припинення росією війни проти України та виведення російських військ із української території за межі кордонів станом на 1991 рік», - уточнив Ніколенко.

У МЗС вважають, що той, хто дійсно прагне переговорів, не знищує енергетичну систему країни, щоб її населення замерзло взимку, не займається масовими стратами цивільних людей, не обстрілює житлові квартали, не оголошує мобілізацію додаткових 300 тисяч військовослужбовців, не блокує поставки зернових, не висуває ультиматумів.

«Заява лаврова про готовність до переговорів є не що інше, як чергова димова завіса, аби виграти час на тлі поразок російської армії. Допоки росія продовжує скоювати злочини в Україні, відповідь має бути одна - на полі бою», - написав речник МЗС України.

Ніколенко уточнив, що українська влада вдячна міжнародним партнерам, які стоять пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за існування.

«Лише спільними рішучими зусиллями можливо зупинити росію, яка становить загрозу миру та безпеці не лише Європи, але і світу», - заявив він.

Читайте також: Дуда: росія програє і хоче за будь-яку ціну заморозити воєнні дії в Україні

Раніше ЗМІ поінформували, що у кремлі заговорили про переговори із Заходом щодо України.

Але, за даними ЗМІ, 30 жовтня лавров заявив, що рф погодиться на них лише у разі «реалістичних пропозицій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-