Зеленський: Україна не братиме участі в саміті G20, якщо там буде путін

Зеленський: Україна не братиме участі в саміті G20, якщо там буде путін

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує, що його позиція залишається незмінною, і Україна не братиме участі у саміті Великої двадцятки на Балі, якщо там буде президент російської федерації путін.

Про це він заявив на спільній з Президентом Греції Катериною Сакелларопулу брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не слідкую за участю інших в саміті "Двадцятки". Позиція моя особиста і позиція України була в тому, що якщо лідер російської федерації буде брати участь, то Україна не буде брати. Подивимось, як буде в майбутньому», - зазначив глава держави.

Зеленський нагадав, що цього дня мав телефонну розмову з Президентом Індонезії, а до цього відбулося кілька розмов та візит індонезійського лідера в Україну навесні.

«У будь-якому випадку, ми сьогодні були знову запрошені. Ще раз подивимося - тут кілька днів залишилося», - сказав Президент.

Як повідомлялося, Президент Греції Катерина Сакелларопулу та міністр оборони Нікос Панайотопулос 3 листопада перебувають з візитом у Києві.

Читайте також: Загроза глобальній продовольчій безпеці виходить тільки від росії – Зеленський

Президент Володимир Зеленський у четвер у телефонній розмові з Президентом Індонезії Джоко Відодо обговорив важливість продовження дії зернової ініціативи.

15–16 листопада 2022 року в Індонезії на острові Балі заплановано проведення саміту G20, куди також запрошено главу Української держави. МЗС України вимагає виключення росії з G20 після визнання володимиром путіним віддання наказу про ракетні удари по інфраструктурі України і відкликання його з саміту Великої двадцятки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-