МВС Польщі про загородження з Калінінградом: Діємо на випередження

МВС Польщі про загородження з Калінінградом: Діємо на випередження

Укрінформ
Дії росії важко спрогнозувати, відтак, попри відсутність на сьогодні нелегального міграційного тиску з боку Калінінградської області рф, Варшава намагається діяти на випередження, будуючи загородження на кордоні.

Про це в ефірі радіо Olsztyn заявив у четвер заступник глави МВС Польщі Блажей Побожий, передає Укрінформ.

За його словами, рішення про будівництво загородження було спільним глави МВС та міноборони Польщі.

“Це рішення, як і більшість прийнятих МВС упродовж останніх місяців, є рішенням, яке випереджає певні події”, - зазначив Побожий.

Читайте також: Польща відмежується від Калінінграда загородженням в три ряди

Він зауважив, що донині на відрізку кордону з росією не фіксувалося збільшення кількості спроб нелегального перетину кордону.

“Однак краще підготуватися до варіантів, які навіть зараз виглядають абсолютно неможливими і нереальними, аби потім це не сталося зненацька”, - підкреслив заступник глави МВС Польщі.

Побожий підкреслив, що російський режим “уже давно перестав діяти раціонально в нинішній міжнародній ситуації”, а відтак треба готуватися навіть до нереальних, на перший погляд, варіантів.

Читайте також: У Польщі вважають реальною міграційну загрозу з боку росії

Заступник міністра зауважив, що поява інформації про те, що в аеропорт Калінінграда прибуватимуть рейси з країн Близького Сходу чи Африки, прискорили прийняття рішення про будівництво загородження.

Прикордонна служба Польщі в четвер повідомила, що тимчасове загородження у вигляді трьох рядів колючого дроту почали прокладати напередодні в районі пункту пропуску “Голдап-Гусєв”. Зокрема, в середу польські військовослужбовці тероборони проклали перші 100 метрів загородження.

Як інформувало агентство, в середу глава міноборони Польщі Маріуш Блащак повідомив про початок будівництва загородження на кордоні з росією. Він поінформував, що тимчасове загородження матиме три ряди колючого дроту, буде 2,5 метра заввишки і три метри завширшки. Одночасно з будівництвом загородження Польща встановить так звану електронну "стіну" - систему відеомоніторингу та фіксації руху.

Читайте також: ЗСУ ліквідували армійський корпус рф, який мав захищати Калінінград

Реагуючи на рішення Польщі, у четвер заступник голови Ради безпеки рф дмитро медведєв написав у Телеграмі, що Польща “продовжує по-дрібному гадити”, будуючи паркан на кордоні з рф і забираючи у посольства росії в Польщі базу відпочинку.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії торік звинуватили білорусь та рф у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. В липні цього року Польща завершила будівництво на кордоні з білоруссю загородження протяжністю 186 кілометрів і заввишки 5,5 метра. Крім того, на 202 км відрізку кордону з рб Польща також будує електронне загородження з системою відео- і тепловізійних камер, а також систем фіксації руху.

Читайте також: Польща скасувала спрощений доступ росіян до ринку праці

Лінія кордону між Польщею і Калінінградською областю росії становить 232 км (суходолом – 209 км). В 2016 році Польща скасувала місцевий прикордонний рух з Калінінградською областю рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-