ЗСУ ліквідували армійський корпус рф, який мав захищати Калінінград

ЗСУ ліквідували армійський корпус рф, який мав захищати Калінінград

Укрінформ
Українська армія ліквідувала 11-й армійський корпус вмф рф, який повинен був захищати Калінінград, але солдатів перекинули на війну проти України, де всі вони були знищені.

Про це йдеться у матеріалі Forbes, повідомляє Укрінформ.

“Шість років тому вмф рф сформував новий армійський корпус, завданням якого мав бути захист Калінінграда, географічно окремого форпосту росії на Балтійському морі між Польщею та Литвою. Цього року, коли війна в Україні почала складатися погано для росії, кремль висмикнув 11-й армійський корпус з Калінінграда й перекинув його в Україну, де українська армія швидко його знищила”, - повідомляє видання.

Читайте також: росія вербує колишніх афганських командос для війни в Україні – Foreign Policy

Зазначається, що підрозділ “став гарматним м’ясом для української армії, яка на папері була слабшою за російську”.

“Зараз Калінінград майже беззахисний, і загроза, яку війська області колись становили для НАТО... зникла”, - йдеться у тексті.

Читайте також: Мобілізованим росіянами почали видавати іранські бронежилети і шоломи - розвідка

Також вказується, що 11-й армійський корпус – це не нове формування. Це нове угруповання існуючих формувань під єдиним штабом, який сам підпорядковується Балтійському флоту вмф рф. До складу корпусу входять моторизована дивізія, окремий моторизований полк, артилерія, ракети, війська ППО та підрозділи забезпечення.

Читайте також: ЗСУ знищили російський склад у Скадовському районі

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого по 29 жовтня ліквідували близько 70 тисяч 250 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-