Польща скасувала спрощений доступ росіян до ринку праці

Польща скасувала спрощений доступ росіян до ринку праці

Укрінформ
Варшава скасувала спрощену процедуру доступу громадян росії до польського ринку праці.

Про це заявила міністр сім'ї та соціальної політики Польщі Марлена Мальонг, яка підписала відповідне розпорядження, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“В умовах нападу росії на Україну та зростання ризику міграції з росії ми вирішили скасувати полегшений доступ росіян до польського ринку праці. Якщо підприємці хочуть працевлаштувати російських громадян на підставі дозволу на роботу, то вони більше не звільняються, як раніше, від тесту на ринку праці (це тест, який передбачає, що перед наданням дозволу іноземцю на працевлаштування в РП відповідні органи перевіряють, чи на це місце не може бути працевлаштований громадянин Польщі — ред.)", - пояснила Мальонг.

При цьому росіяни, які працювали в Польщі легально, за спрощеною процедурою, до внесення цих змін, можуть це робити й надалі, але тільки до закінчення терміну дії дозволу на працю або заяви про намір підприємця працевлаштувати іноземця.

У польському міністерстві зазначили, що росію виключено з переліку країн, громадяни яких можуть працевлаштовуватися на підставі заяви працедавця про намір взяти на роботу іноземця у прискореному темпі, за сім днів. Зараз до цього переліку входять лише громадяни України, Молдови, Грузії, Вірменії та білорусі.

У міністерстві зазначили, що для внесення відповідних змін необхідно було змінити два розпорядження. Перше з них стосується країн, до громадян яких застосовуються положення про дозволи на сезонну роботу і про заяви працедавців щодо намірів працевлаштувати іноземця. Друге стосується визначення випадків, коли дозвіл на працевлаштування іноземця видається незалежно від детальних умов видачі дозволів на працевлаштування іноземців.

Читайте також: Zoom відключає від сервісу російських клієнтівЗМІ

Як повідомлялося, з 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України. Польща активно підтримує Україну у боротьбі з російським агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-