Південна Корея заявила, що не постачала зброю Україні

Південна Корея заявила, що не постачала зброю Україні

Укрінформ
Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що Сеул не надавав Україні летальної зброї, але в будь-якому разі "це питання нашого суверенітету”.

Про це він сказав з приводу вчорашньої заяви російського президента володимира путіна, у якій той звинуватив Південну Корею у постачанні Україні зброї та боєприпасів, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Ми послідовно надаємо Україні гуманітарну допомогу разом із міжнародним співтовариством. Ми не надавали жодної летальної зброї, але в будь-якому разі це питання нашого суверенітету», - заявив Юн.

Читайте також: Південна Корея не визнає російські псевдореферендуми

Південнокорейський президент також зазначив, що його країна прагне «хороших відносин з усіма країнами, включаючи росію».

Як повідомляв Укрінформ, уряд Південної Кореї включив Україну до списку пріоритетних країн, яким буде надаватися допомога з метою розвитку. Це дозволяє отримати фінансування з боку Фонду економічного розвитку та співробітництва, а також залучати супутні гранти Корейського агентства з міжнародного співробітництва. Загальна сума коштів може сягнути 3 млрд доларів. Україна вже отримала два транші гуманітарної допомоги від Південної Кореї на 40 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-