Південна Корея не визнає російські псевдореферендуми

Південна Корея не визнає російські псевдореферендуми

Укрінформ
Республіка Корея не визнає псевдореферендуми, проведені росією на тимчасово захоплених територіях України.

Про це постійний представник РК при ООН Хван Чжун Гук сказав під час надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка розглядає проєкт резолюції “Територіальна цілісність України: відстоювання принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй”, передає кореспондент Укрінформу.

“Республіка Корея однозначно підтверджує свою підтримку суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України. Мій уряд не визнає псевдореферендуми, проведені під військовим примусом”, - сказав корейський дипломат.

Він констатував, росія не відповіла на неодноразові заклики міжнародного співтовариства продовжує агресію, що призводить до загибелі тисяч людей та переміщення мільйонів українців.

“Ми особливо були шоковані нещодавніми ракетними ударами росії по містах та мирних громадянах”, - наголосив Хван.

Він також висловив стурбованість щодо ядерної риторики росії.

Читайте також: Чехія в ООН: Дії росії становлять загрозу для всіх держав

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня в кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також тимчасово захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародна спільнота законність інсценованого «волевиявлення» не визнала.

За кілька днів путін підписав закони з незаконним рішенням про «прийняття до складу росії» загарбаних територій України.

30 вересня делегація росії в Раді Безпеки ООН скористалася правом постійного члена й застосувала вето під час голосування резолюції щодо засудження псевдореферендумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-