Іспанія перекине 14 винищувачів до Болгарії й Румунії

Іспанія перекине 14 винищувачів до Болгарії й Румунії

Укрінформ
Для стримування можливої російської агресії, Іспанія направить до Болгарії та Румунії 14 винищувачів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на заяву міністерства оборони Іспанії повідомляє Радіо Свобода.

Іспанія заявила, що розгорне 14 винищувачів у Болгарії та Румунії на тлі подальших зусиль НАТО зі зміцнення східного флангу через агресивні дії росії у регіоні”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що шість іспанських винищувачів Eurofighter та 130 військовослужбовців будуть відправлені до Болгарії наприкінці листопада - на початку грудня для навчання місцевих військових. “Болгарія - член НАТО з 2004 року, й вже розміщає на своїй території близько 1000 військових НАТО під керівництвом Італії”, - зазначає Радіо Свобода.

Натомість до Румунії прибудуть вісім винищувачів й 130 осіб обслуговуючого персоналу, які патрулюватимуть небо країни з грудня по березень. “В Іспанії додали, що радар великого радіусу для повітряного спостереження працює у Румунії у 17 жовтня й залишатиметься там до кінця червня 2023-го”, - зауважує агентство.

Читайте також: Посилення ППО України: Єрмак зустрівся з представниками п’яти посольств країн ЄС

Нагадаємо, після початку російського повномасштабного вторгнення до України, Іспанія вже направила до Литви, Естонії та Болгарії 12 винищувачів.

Фото: Geoffrey Lee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-