Посилення ППО України: Єрмак зустрівся з представниками п’яти посольств країн ЄС

Посилення ППО України: Єрмак зустрівся з представниками п’яти посольств країн ЄС

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав Францію, Німеччину, Італію, Нідерланди та Іспанію, які є одними з лідерів у наданні Україні озброєння та військової техніки, посилити кроки зі зміцнення протиповітряної оборони нашої країни.

Як передає Укрінформ із посиланням на Офіс Президента, про це Єрмак сказав на брифінгу для представників дипломатичного корпусу цих країн.

Єрмак зазначив, що кожного дня в Україні лунають сирени повітряної тривоги, яка триває годинами. росія завдає підступних масованих ударів по об’єктах критичної інфраструктури України та цивільному населенню за допомогою ракет та дронів-камікадзе.

Читайте також: На Київщині ППО збила ворожі об’єкти — серед них дрони-камікадзе

«Безумовно, одним із наших основних пріоритетів є створення захисту для наших міст, цивільної інфраструктури та створення повітряного щита для України. І я дуже радий, що сьогодні це вже не є питанням для обговорення, а є тільки питанням часу. А це потрібно зробити якомога швидше», – наголосив керівник Офісу Президента.

Він укотре акцентував: за дії під час війни проти України російська федерація має бути визнана державою – спонсором тероризму з відповідними наслідками. Єрмак висловив сподівання, що представлені на зустрічі країни підтримають ухвалення під час сесії Європарламенту 21-24 жовтня резолюції ПАРЄ, в якій рф буде названа терористичним режимом.

За словами очільника ОП, Україна точно знає, як перемогти у війні. «Сьогодні Україна – з вашою допомогою й підтримкою, за яку ми дуже вдячні, – але все-таки самотужки знищила майже 50% потенціалу головної загрози НАТО. І тому я переконаний, що членство України в НАТО посилить Альянс», – сказав Єрмак.

Він нагадав, що Міжнародна робоча група з питань безпекових гарантій для України під співголовуванням керівника ОП й колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена напрацювала рекомендації щодо гарантій безпеки для України, які могли б стати основою документа під назвою «Київський безпековий договір» (Kyiv Security Compact). Цей документ був надісланий керівництву держав – партнерів України, і українська сторона очікує на реакцію та коментарі щодо пропозицій.

«Ми продовжуємо консультації з нашими партнерами і вважаємо, що кроки зі створення спеціального повітряного захисту можуть бути першими в реалізації програми безпекових гарантій для нашої країни», – зазначив керівник ОП.

Читайте також: Під час останніх двох повітряних атак ППО знищила 26 ворожих дронів і вертоліт

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук поінформував західноєвропейських дипломатів про повітряні атаки, яких Україна зазнала у жовтні, та протидію їм з боку українських військових з використанням наявних сил і засобів.

Олещук і заступник керівника ОП Роман Машовець розповіли учасникам брифінгу про потреби української армії для ще кращого повітряного та ракетного захисту українського неба.

Дипломатичні представники відзначили важливість наданої інформації.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-