Під час останніх двох повітряних атак ППО знищила 26 ворожих дронів і вертоліт

Під час останніх двох повітряних атак ППО знищила 26 ворожих дронів і вертоліт

Укрінформ
Під час останніх двох повітряних атак було знищено 26 ворожих дронів, а також російський ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор".

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Будо дві атаки дронів-камікадзе, це остання інформація, вона відбита, 13 БпЛА Shahed-136 знищено ППО, 11 знищили військовслужбовці Повітряного командування "Південь", також по одному НГУ та ДПСУ. Буквально о 10:30 також знищено ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор" окупантів", - повідомив Ігнат.

Він нагадав, що від першого застосування іранських дронів ворогом з 13 вересня було збито 223 дрони-камікадзе.

Окрім цього, як додав Ігнат, також знищено щонайменше чотири дрони Mohajer.

"Є ще знищених щонайменше чотирьох Mohajer , це ударний БпЛА, його можна ідентифікувати за видкістю, траекторією польоту", - сказав Ігнат.

Читайте також: Зеленський подякував ракетникам за знищення ворожих цілей

Речник командування Повітряних сил ЗСУ зауважив, що військові вивчають ці дрони, з тим щоб відпрацювати більш ефективні та менш затратні методи боротьби з ними. Оскільки для протидії атакам дронів зараз задіюється і винищувальна авіація, і зенітно-ракетні комплекси.

“Але поки існує така загроза, в будь якому випадку будуть використовуватися всі сили та засоби для їх знищення", - додав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Протиповітряна оборона знищує 85 відсотків дронів Shahed-136, які запускає росія для ударів по українській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-