У Центробанку рф заявили, що мобілізація завдала шкоди російській економіці

У Центробанку рф заявили, що мобілізація завдала шкоди російській економіці

Укрінформ
Мобілізація в росії вже вдарила по споживчій довірі та діловій активності у країні-агресорі, і, ймовірно, тиснутиме на економіку упродовж наступних місяців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на звіт аналітичного департаменту Центробанку росії.

«У вересні відновлення економічної активності призупинилося, і до кінця місяця тенденція почала дещо погіршуватися», – йдеться у доповіді департаменту.

«Часткова мобілізація» в рф призвела до масової втечі з країни понад 350 тисяч росіян. Відповідно до звіту, призов погіршив і без того гостру нестачу робочої сили та «негативно вплинув на довіру споживачів і бізнесу».

«Зміна споживчих настроїв на тлі зростаючої невизначеності може тимчасово стримати відновлення споживання на початку четвертого кварталу. Скорочення робочої сили після часткової мобілізації може ускладнити спроби компаній усунути обмеження з боку пропозиції та обмежити загальну тенденцію економічної активності в найближчі місяці», – йдеться у звіті.

Читайте також: Російська мобілізація за етнічним принципом – шлях до громадянської війни

Також зазначається, що вихід іноземних компаній з російського ринку після вторгнення в лютому створив інфляційний тиск, оскільки поставки ключових споживчих товарів закінчилися.

Водночас експерти вважають, що вплив санкцій США та Європи на нафтовий і технологічний сектори ще не відчутний.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня президент рф володимир путін заявив, що призвано вже 222 тис. осіб, вони перебувають у частинах, що формуються, 33 тис. з них уже перебувають у підрозділах, а 16 тис. вже виконують бойові завдання. За його словами, мобілізація завершиться упродовж двох тижнів.

Читайте також: рф пом’якшує мобілізацію через строковий призов та невдоволення в суспільстві – експерт

21 вересня путін оголосив мобілізацію в рф, а міністр оборони сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тис. резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-