рф пом’якшує мобілізацію через строковий призов та невдоволення в суспільстві – експерт

рф пом’якшує мобілізацію через строковий призов та невдоволення в суспільстві – експерт

Укрінформ
У рф пом’якшують мобілізацію через строковий призов та невдоволення нею у суспільстві.

Про це заявив директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко у спільному телемарафоні "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Щодо мобілізації у рф, то зараз починається плановий призов строковиків. Провести раніше оголошену мобілізацію реально стало просто неможливо. Тому вони заявляють про завершення мобілізації", – сказав Денисенко.

Він також звернув увагу на те, що в росії почався великий бунт так званих воєнкорів, які контролюють сегмент телеграм-каналів.

"Починаючи з Харківського прориву, російські воєнкори, які контролюють величезний інформаційний сегмент, заявили про свою суб’єктність і почали критикувати напряму путіна. Навіть фонд "Общественное мнение" – державний кремлівський соціологічний центр – показує третій тиждень підряд падіння рейтингу довіри до влади і до путіна. І головна причина тут – мобілізація. Тому з цієї точки зору було прийнято рішення про деяке пом’якшення ситуації з мобілізацією", – зазначив Денисенко.

Читайте також: У російському примор'ї знайшли мертвим військового комісара

Експерт зауважив, що за даними тих же воєнкорів, повістки отримали як мінімум півмільйона росіян. Очевидно, що зараз треба "обробити" цих людей, десь розмістити, а відтак призупинити оголошену мобілізацію.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня президент рф володимир путін заявив, що призвано вже 222 тис. осіб, вони перебувають у частинах, що формуються, 33 тис. з них уже перебувають у підрозділах, а 16 тис. вже виконують бойові завдання. За його словами, мобілізація завершиться упродовж двох тижнів.

21 вересня путін оголосив мобілізацію в рф, а міністр оборони сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тис. резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-