росія перетворюється на васала Китаю - начальник Штабу оборони Канади

росія перетворюється на васала Китаю - начальник Штабу оборони Канади

Укрінформ
Через суттєві складнощі у війні з Україною, росія все більше перетворюється на державу-васала Китаю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Постійного комітету із питань оборони Палати громад Канади сказав начальник Штабу оборони Канади Вейн Ейрі.

“На тлі того, що росія стає все більш ізольованою, вона стає усе більше прив’язаною до Китаю, все більше васальною державою”, - сказав Ейрі.

Читайте також: МЗС - Пекіну: Вдавати, що не знаєте про російські атаки на Київ, некоректно

Він наголосив, що “сухопутні сили росії зав’язли в Україні”.

“Утім, росія досі розпоряджається значними можливостями у інших просторах: кібернетичному, космічному, над та підводному”, - зазначив військовий.

Ейрі додав, що наразі не вбачає безпосередньої загрози для суверенітету Канади в Арктиці, але закликав парламент та урядовців приділяти необхідну увагу обороноздатності регіону.

Читайте також: безруков, машков і канделакі: Канада посилила санкції проти російських пропагандистів

“Сьогодні ми не бачимо чіткої та явної загрози нашому суверенітету. Ні сьогодні, ні цього тижня, ні наступного тижня, ні наступного року. Утім, протягом наступних десятиліть ця загроза, це слабка влада, яку ми маємо над нашим суверенітетом у крайніх точках цієї держави, наражатиметься на все більші виклики”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше експосол США в Україні Джон Гербст заявив, що лідер Китаю Сі Цзіньпін, імовірно, вже шкодує про свою співпрацю з президентом росії володимиром путіним і зустріч із ним перед вторгненням в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-