безруков, машков і канделакі: Канада посилила санкції проти російських пропагандистів

безруков, машков і канделакі: Канада посилила санкції проти російських пропагандистів

Укрінформ
Канада суттєво розширила санкції проти російських пропагандистів, залучених до поширення дезінформації про війну в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Війна російського режиму залежить від брехні та омани. Він затикає роти та ув’язнює власних громадян, які наважуються говорити правду. На тлі зростання кількості порушень росією права людини, Канада вживає заходи для протидії пропаганді, яка намагається їх виправдати. Брехня для нас очевидна. Канада підтримує Україну”, - сказала Жолі. 

У її відомстві уточнили, що обмежувальні заходи торкнуться однієї юридичної та 34 російських осіб, “причетних до поширення російської дезінформації та пропаганди”. 

Читайте також: Українська діаспора закликає Канаду визнати росію спонсором тероризму

Під канадські санкції потрапив телеканал міноборони росії “звєзда”, актори сергій безруков та володимир машков, телеведуча тіна канделакі та ряд інших відомих діячів. “Ці особи допомагають російському режиму підривати принципи державного суверенітету та відповідальні за поширення брехливої інформації, що служить меті невиправданої війни російського режиму в Україні”, - наголосили у канадському МЗС. 

Майно усіх підсанкційних осіб на території Канада заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Читайте також: Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги Україні

Нагадаємо, що з часу незаконної анексії росією Криму Канада запровадила санкції проти понад 8600 фізичних та юридичних осіб, які сприяли порушенню суверенітету України. Понад 1 400 з них потрапили під канадські санкції після 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-