Німеччина продовжить підтримувати Україну зброєю – Бербок

Німеччина продовжить підтримувати Україну зброєю – Бербок

Укрінформ
Німеччина буде продовжувати постачати Україні озброєння та військову техніку поруч з іншою допомогою.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на Берлінському зовнішньополітичному форумі 18 жовтня, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо продовжувати інтенсивно підтримувати Україну зброєю.... Ми будемо підтримувати Україну також гуманітарно, політично, фінансово стільки, скільки буде потрібно», – заявила міністр.

Це, за її словами, не лише питання захисту людей в Україні, це питання солідарності. Солідарність, на думку Бербок, – це не самоціль, а підвалини та умова спільної безпеки, це спільна страховка, зазначила політик.

Читайте також: Світ має визнати війну рф проти України геноцидом - глава МЗС Естонії

Коментуючи заклики тих, хто говорить про необхідність «компромісів», Бербок зауважила, що з москвою треба дискутувати з позицій сильної демократії. Європа, Захід не можуть бути такими наївними, як в 2014 році.

«путін своїми «референдумами» чітко дав зрозуміти, що він не шукає виходу з війни… путін мобілізує не групи для перемовин, він мобілізує солдатів для війни в Україні», – підкреслила політик, додавши, що ці солдати не приносять миру українцям, але вони вчиняють найгірші злочини на окупованих територіях.

путін говорить чітко про свої цілі – повне захоплення України, нагадала Бербок. При цьому глава МЗС ФРН запевнила, що останні 7 місяців дипломатія кожного дня працює над тим, щоби жахи війни завершилися, щоби наблизити мир. Утім, «мир під диктатом» – не стане миром для людей на сході України, підкреслила міністр.

Вона зазначила, що й для Європи наразі не може бути миру і безпеки разом з цією путінською росією.

Бербок запевнила, що східні сусіди Німеччини в ЄС, у НАТО, можуть розраховувати на Берлін, який, на жаль, не дуже уважно слухав їх раніше, зокрема про загрозу з боку росії, а також залежність від російських енергоносіїв, які зробили Німеччину вразливою, об’єктом для шантажу.

«Ми не маємо повторювати помилки. Ми не маємо знову стати залежними», – підсумували Бербок.

Вона підкреслила, що в мир і безпеку треба інвестувати. «Разом ми сильніші за цю війну», – завершила свій виступ глава МЗС ФРН.

Читайте також: Війна в Україні давно б закінчилася, якби Захід допомагав активніше - віцепрем'єр Латвії

Берлінський зовнішньополітичний форум організує Фонд Кербера.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-