Коли в росії почнуться бунти, багато хто з «верхівки» відхреститься від путіна - розвідка

Коли в росії почнуться бунти, багато хто з «верхівки» відхреститься від путіна - розвідка

Укрінформ
Коли у рф проти режиму володимира путіна підніметься вулиця, тоді до бунтів можуть приєднатися й представники правлячої «верхівки».

Таку думку висловив представник ГУР МОУ Андрій Черняк, коментуючи можливість народних повстань та повалення влади путіна, йдеться на сайті ГУР, передає Укрінформ.

"Зараз будь-який переворот у росії неможливий. Система там побудована так, що люди у владі зацікавлені в збереженні існуючого стану речей. Вони мають свої статки, своє бачення світу. Серед них є притомні люди, які розуміють всю критичність ситуації, що зараз склалася в Росії. Але вони ніколи не стануть рупором якихось зрушень. Ті, хто іншої думки, – їх або знищують, або вони надто залякані, щоб іти на якісь кардинальні дії", – сказав Черняк.

За словами представника воєнної розвідки України, є ймовірність, що в росії може піднятися вулиця. "Це відбудеться тоді, коли кількість загиблих на війні буде не десятки, а сотні тисяч. Народ поки що теж зомбований пропагандою і заляканий силовиками. Усі розуміють, що усі рішення одноосібно ухвалює єдина особа. Люди можуть жити в злиднях, але вони все одно не підуть проти свого царя. А от коли буде сотні тисяч трупів – це вже буде інша ситуація", – додав представник ГУР МО України.

Читайте також: Дії путіна в Україні прямо розкритикувала людина з його оточення - WP

Як зазначив Черняк, люди в росії, які тісно співпрацюють з воєнною розвідкою України, – "вони притомні, адекватні і розуміють, що на їхню країну очікує крах".

"Але водночас вони не можуть змусити себе ініціювати щось на кшталт внутрішнього перевороту. Вони чекають на вулицю. Коли підніметься вулиця, тоді до бунтів приєднаються й представники правлячої "верхівки". У всіх структурах, у кожному міністерстві є люди, які готові доєднатися до цього процесу. Коли їхній "корабель" буде справді йти на дно, знайдеться чимало тих, хто відхреститься від путіна", – підсумував представник ГУР МОУ.

Раніше повідомлялося, що за даними ГУР МОУ, на сьогодні в російській федерації не спостерігаються ознаки воєнного або політичного перевороту через війну в Україні.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-