Дії путіна в Україні прямо розкритикувала людина з його оточення - WP

Дії путіна в Україні прямо розкритикувала людина з його оточення - WP

Укрінформ
За даними американської розвідки, за останні кілька тижнів член найближчого оточення президента рф володимира путіна почав напряму висловлювати йому своє невдоволення щодо ведення війни в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Washington Post.

«Згідно з інформацією, отриманою розвідкою США, член найближчого оточення володимира путіна в останні тижні висловив російському президенту незгоду з його поведінкою у війні в Україні. Критика є свідченням заворушень всередині російського керівництва через війну, яка обернулася катастрофічно невдало для москви, змусивши путіна минулого місяця віддати наказ про мобілізацію сотень тисяч військовослужбовців у відчайдушній спробі компенсувати нещодавні втрати на полі бою», — йдеться у матеріалі видання.

Позицію члена найближчого оточення путіна розвідка визнала достатньо суттєвою, щоб її включили до щоденного брифінгу президента США Джо Байдена, зазначають джерела видання.

За словами одного з людей, невдоволення, яке висловила зазначена особа, стосувалося неправильного керування військовими зусиллями і самим ходом військової кампанії.

Нові розвідувальні дані в поєднанні з коментарями російських офіційних осіб підкреслюють розбіжності у вищому ешелоні путіна, де чиновники вже давно не бажають повідомляти йому погані новини.

Читайте також: путін у свої 70 вже не має варіантів, але в росії вони ще є - Лінкявічюс

«З початку окупації ми стали свідками зростання тривоги з боку найближчого оточення путіна. Наші оцінки свідчать про те, що вони особливо спричинені нещодавніми російськими втратами, неправильним напрямком і значними військовими недоліками», – сказав представник західної розвідки.

Інший високопоставлений західний чиновник сказав, що внутрішня напруженість відповідає тому, як військова кампанія йде для росіян і яка атмосфера панує в кремлі. «Є багато людей, які переконані, що це не не є правильним курсом дій», – каже чиновник.

Речник кремля дмитро пєсков визнав, що серед російських лідерів були розбіжності та дебати, оскільки путін зіткнувся з такими важливими рішеннями, як мобілізація.

російський чиновник в розмові цього тижня сказав, що не чув про будь-які прямі виклики путіну з найближчого оточення. Але, за його словами, «є протести» голів парламентських комітетів щодо того, як президент рф і військові ведуть війну.

Читайте також: Вас зроблять винними у всіх прорахунках: Резніков звернувся до російських військових

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії путін підписав указ про проведення мобілізації. Влада називає її частковою: заявляється, що до армії будуть відправлені до 300 тисяч осіб, які мають статус резервіста. Проте чисельність передбачуваного призову у відкритій частині указу не розкривається. російські ЗМІ в еміграції стверджували, що на війну можуть бути відправлені близько мільйона людей.

Майже за два тижні після оголошення мобілізації рф залишили за різними оцінками від 600 тисяч до 1 мільйона осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-