«Настав момент істини»: Макрон переконаний, що ЄС зможе реалізувати енергетичну стратегію

«Настав момент істини»: Макрон переконаний, що ЄС зможе реалізувати енергетичну стратегію

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон впевнений у спроможності ЄС спільно реалізувати амбітну енергетичну стратегію.

Про це він заявив у інтерв’ю, передає Укрінформ із посиланням на Le Figaro.

Зокрема, Макрон заявив про необхідність європейської солідарності з огляду на різке зростання цін на енергоносії, згадавши при цьому прийнятий у Німеччині масштабний план допомоги домогосподарствам і окремим особам, що може призвести до порушення рівноваги в конкуренції.

“Ми не можемо дотримуватися національної політики, оскільки це створює перекоси на Європейському континенті”, — сказав він.

Французький лідер зауважив, що Німеччина переживає зміну моделі, "дестабілізуючу природу якої не можна недооцінювати”.

“Але якщо ми хочемо бути послідовними, треба приймати не національні стратегії, а європейську стратегію”, – наголосив він.

Читайте також: Міністр оборони Люксембургу: Енергетична криза та війна в Українілише вершина айсберга

При цьому президент Франції висловив упевненість “у франко-німецькому партнерстві та нашій спроможності спільно реалізувати амбітну стратегію”.

“Для Європи, як і під час коронакризи, настав момент істини (…) Ми повинні діяти з єдністю та солідарністю”, – закликав Макрон.

У ЄС деякі країни критикують німецький уряд за самостійні дії щодо плану підтримки на 200 мільярдів євро для захисту німецьких домогосподарств і підприємств.

Лідери Європейського Союзу намагатимуться на саміті в четвер і п'ятницю в Брюсселі знайти спільну відповідь на різке зростання цін на енергоносії, спричинене розв'язаною росією війною проти України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики України Герман Галущенко звернувся до міністрів енергетики держав-членів Євросоюзу під час неформального засідання із закликом координувати зусилля у підтримці енергосектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-