Міністр оборони Люксембургу: Енергетична криза та війна в Україні – лише вершина айсберга

Міністр оборони Люксембургу: Енергетична криза та війна в Україні – лише вершина айсберга

Укрінформ
Міністр оборони Люксембургу Франсуа Бауш вважає енергетичну кризу та війну в Україні лише вершиною айсберга.

Про це він заявив під час виступу на Варшавському безпековому форумі, передає Укріфнорм.

“Я думаю, що енергетична криза, в якій ми зараз живемо, і війна в Україні – це лише вершина айсберга. Це дійсно демонструє, що ми маємо змінити нашу систему”, - сказав він.

Міністр підкреслив, що найбільші зростання напруги походять від енергетичної кризи, “бо якщо ви подивитеся на те, що відбувається сьогодні в Україні, фон цього конфлікту певним чином також полягає в енергетичній залежності, інакше путін не мав би можливостей впливу”.

За його словами, війна рф проти України продемонструвала, наскільки ЄС залежний від російського викопного палива, а також наскільки критичною є ситуація з безпекою у світі. Також, на думку Бауша, тут існує прямий зв’язок з проблемою зміни клімату, і на це теж потрібно реагувати.

Читайте також: Міністр оборони Люксембургу: Україна може й повинна перемогти у війні

“Тож я думаю, що дійсно потрібно, то це засвоїти урок, ми повинні декарбонізувати світ, ми повинні позбутися цього викопного палива і не бути настільки залежними”, - підкреслив він.

Він також закликав звернути увагу на інші енергетичні технології, які вже існують не один рік.

Як повідомляв Укрінформ, союзники по НАТО вважають, що інциденти на газопроводах “Північний потік” можуть бути наслідком актів безумного та небезпечного саботажу. Альянс готовий відповідати на будь-які дії, що можуть бути спрямовані проти критично важливої інфраструктури країн-союзниць.

Фото: Guy Wolff/Maison Moderne

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-