У МЗС Молдови викликали посла росії через рішення про «приєднання» українських територій

У МЗС Молдови викликали посла росії через рішення про «приєднання» українських територій

Укрінформ
Міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску 6 жовтня викликав посла росії в Молдові Олега Васнецова, щоб висловити позицію Кишинева про незаконну спробу росії анексувати українські території.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsmaker.

Міністерство закордонних справ (МЗСЄІ) заявило, що Молдова не визнає результатів референдумів та незаконної анексії українських територій.

«МЗСЄІ не визнало та не визнає у майбутньому результати так званих референдумів, проведених росією на окупованих територіях України. Ми рішуче засуджуємо спробу незаконної анексії цих українських територій. Це суперечить усім принципам міжнародного права», - йдеться у заяві.

Зовнішньополітичне відомство закликало росію зупинити військову агресію проти України.

Раніше російських послів викликали до МЗС близько 10 європейських країн, щоб висловити позицію цих країн про «референдуми» на тимчасово захоплених територіях. Зокрема, до таких заходів вдалися МЗС Латвії, Швеції, Данії, Італії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Іспанії, Чехії, Естонії, Швейцарії.

Читайте також: росія схиляє ООН до таємного голосування щодо псевдореферендумів на окупованих територіях

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією росії територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародне співтовариство законність цього інсценованого «волевиявлення» не визнало.

Читайте також: Президент увів у дію рішення РНБО щодо неможливості переговорів із путіним

У середу путін підписав закони з незаконним рішенням щодо «прийняття до складу росії» захоплених територій України – самопроголошених «л/днр», а також Запорізької та Херсонської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-