Латвія не визнає і засуджує анексію українських територій росією

Латвія не визнає і засуджує анексію українських територій росією

Укрінформ
Латвійське МЗС не визнає анексію окупованих українських територій і засуджує рішення президента рф про включення їх до складу росії. Це є явним порушенням Статуту ООН та інших норм міжнародного права.

Про це повідомили Укрінформу у зовнішньополітичному відомстві Латвії.

«Фейкові референдуми в росії та їх результати є нелегітимними. Референдуми проводились в умовах окупації та за наявності збройних сил і не відображають волевиявлення українського народу», - йдеться у заяві.

Читайте також: Донецьк, Херсон, Луганськ і Запоріжжя є і залишаться Україною – глава МЗС Австрії

У ній наголошується, що рішення про незаконну анексію прийнято в той час, коли Україна проводить успішні контратаки на фронті, звільняючи великі території від російської окупації. Це рішення жодним чином не зачіпає законне право України на звільнення та захист своєї території від окупаційних військ держави-агресора. «Донецька, Херсонська, Луганська та Запорізька області, а також АР Крим і Севастополь – це Україна», - наголошує МЗС Латвії.

Читайте також: Євросоюз ніколи не визнає незаконної анексії територій України

Водночас заявлено, що Євросоюз та інші партнери-однодумці продовжуватимуть посилювати тиск на країну-агресора, росію, у тому числі шляхом запровадження нових санкцій. «Ми завжди висловлюємо нашу тверду підтримку суверенітету і територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Ми й надалі надаватимемо всіляку підтримку Україні та її народу у боротьбі за свою свободу та незалежність», - резюмує зовнішньополітичне відомство балтійської країни.

Як повідомлялося, у п'ятницю президент російської федерації володимир путін підписав "договори про вступ до складу росії" тимчасово окупованих українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заявив, що відтепер їхні жителі - громадяни рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-