Донецьк, Херсон, Луганськ і Запоріжжя є і залишаться Україною – глава МЗС Австрії

Донецьк, Херсон, Луганськ і Запоріжжя є і залишаться Україною – глава МЗС Австрії

Укрінформ
Глава МЗС Австрії Александер Шалленберг відреагував на оголошення росією про «приєднання» нових захоплених українських територій підтвердженням територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як передає Укрінформ, відповідний допис Шалленберг розмістив у Твіттері.

"Донецьк, Херсон, Луганськ і Запоріжжя є і залишаться Україною. Як і Крим", - написав міністр.

Раніше МЗС Австрії в окремій заяві засудило проведення псевдореферендумів на окупованих українських територіях, які "не мають ніякої легітимності за міжнародним правом". Було заявлено, що Австрія ніколи не визнає ні їх результатів, ні спроб анексії росією території України.

У МЗС Австрії також вказали на те, що "шляхом насильницької спроби русифікації України, неприйнятних ядерних та оголошеної минулого тижня часткової мобілізації російська федерація посилює свою незаконну загарбницьку війну".

Читайте також: Керівництво ОБСЄ засудило анексію росією території України

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-