Латвія оголосила надзвичайну ситуацію у прикордонних з росією регіонах

Латвія оголосила надзвичайну ситуацію у прикордонних з росією регіонах

Укрінформ
Кабінет міністрів Латвії вирішив запровадити режим надзвичайної ситуації в кількох краях, що межують з рф, і закрити один із прикордонних контрольно-пропускних пунктів у зв'язку з мобілізацією, що проводиться в росії.

Про це повідомляє LSM, передає Укрінформ.

"Такий захід викликаний необхідністю запобігти загрозі внутрішній безпеці Латвії, і режим НС на прикордонних територіях - в Аугшдаугавському, Алуксненському, Балвському і Лудзенському краях - буде чинним до 26 грудня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що режим НС діє з 11 серпня минулого року у Лудзенському, Краславському та Аугшдаугавському краях, а також у місті Даугавпілс — на цих територіях його продовжили до 11 листопада 2022-го. Як відомо, надзвичайна ситуація була введена і неодноразово продовжувалася через інспірований мінським режимом масовий наплив іноземних громадян, які прагнуть проникнути на територію Латвії нелегально.

Читайте також: росіяни масово тікають до Грузії - Maxar показала супутникові знімки величезних заторів

Уряд Латвії також ухвалив закрити КПП у Педедзе і доручив Прикордонній охороні посилено контролювати кордон з росією та перевіряти громадян рф на інших КПП. На підкріплення туди направлять співробітників із Держполіції та Служби держбезпеки, а також військовослужбовців Національних збройних сил.

Як повідомлялося, 21 вересня в рф була оголошена часткова мобілізація. Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Після цього тисячі росіян попрямували за кордон.

Фото: Dinija Jemeļjanova /LTV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-